Frontálne rozhranie prinesie výdatnejšie zrážky

Peter Minárik
V pondelok štartuje meteorologická jeseň a tá začne predovšetkým na západnom Slovensku veľmi nepriaznivým a upršaným počasím.
Končí leto, začína škola a s ňou aj začiatok meteorologickej jesene. Počasie to bude rozhodne aj naznačovať. Nadchádzajúce dni totiž budú sychravé na celom území a predovšetkým na západnom Slovensku očakávame výdatnejší dážď. Ten môže priniesť aj niekoľko desiatok milimetrov zrážok.

Počasie v našej oblasti začne ovplyvňovať výrazné frontálne rozhranie. To sa súčasne nad našou oblasťou zvlní, čím sa jeho postup smerom na východ prakticky zastaví a bude prinášať intenzívny dážď.
Výrazné zrážkové pole by sa nad Slovensko malo nasunúť už v priebehu noci na pondelok, pričom s kolísavou intenzitou bude pršať celý pondelok a utorok. Počas týchto dvoch dní môže na západe spadnúť až nad 50 mm zrážok.

Súčasne sa pri daždi pripravte na chladnejšie počasie. Vo východnej časti územia budú ešte teploty stúpať nad +20°C, ale na západe sa budú udržiavať väčšinou len pod +20°C.
Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Občasný dážď
13 °C / -4 °C
Marcel
Zajtra
Prehánky
13 °C / -4 °C
Ervín
Pondelok
Prehánky
13 °C / -3 °C
Slavomír
Utorok
Prehánky
12 °C / -3 °C
Vojtech
Streda
Občasný dážď
13 °C / -2 °C
Juraj
Štvrtok
Občasný dážď
14 °C / -3 °C
Marek
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd