Posledné júlové dni budú dusné, teplé a aj s búrkami

Peter Minárik
Tento týždeň sa na nás bude všetko lepiť. Pokiaľ nebudete sedieť v klimatizovanej miestnosti, tak vďaka prílevu vlhkého vzduchu sa budete vonku potiť.

Aj posledný pracovný týždeň sa na našom území bude niesť v podobnom duchu ako víkendové počasie. Počasie v našej oblasti bude pod vplyvom nevýraznej oblasti nižšieho tlaku vzduchu. Súčasne bude do našej oblasti prúdiť teplý a vlhký vzduch.

Vzhľadom k tomu, že vzduch bude pomerne vlhký, tak počas dňa bude dusno a na pocit tak zrovna príjemne vonku nebude. Zvýšiť opatrnosť by mali ľudia s ochorením srdca a dýchacieho ústrojenstva. Počas dňa sa odporúča zostať radšej doma. Toto dusné počasie totiž prinesie aj zhoršenie dýchania.

Maximálne teploty počas celého tohto týždňa by sa mali pohybovať od +24 do +30°C, avšak v najteplejších oblastiach Slovenska budú teploty rásť aj nad hranicu +30°C.

Okrem toho, že bude teplo a dusno, tak tento vzduch sa počas dňa bude výrazne labilizovať, čo podporí tvorbu oblačnosti a popoludňajších búrok.

Búrky z tepla sa počas tohto týždňa budú vytvárať na viacerých miestach. Najväčšia pravdepodobnosť ich výskytu je v horských oblastiach.

ANIMÁCIA: Vývoj zrážkovej činnosti počas nasledujúcich dní

Búrky bude sprevádzať predovšetkým prívalový dážď, avšak niektoré intenzívnejšie búrkové bunky môžu priniesť ojedinele aj krupobitie. Najväčším nebezpečenstvom však budú výrazné zrážky. Búrkové bunky sa totiž budú pohybovať veľmi pomaly a budú stacionárnejšie. To znamená, že môžu lokálne priniesť aj výdatnejšie zrážkové úhrny, ktoré potom môžu spôsobovať komplikácie.

Takéto teplé a vlhké počasie by malo panovať po väčšinu tohto týždňa.

Tento týždeň si tak zo skrine vyberte skôr vzdušnejšie oblečenie. Odporúčame Vám pravidelne sledovať meteorologické informácie, aby Vás prípadná búrka nečakane nezastihla.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Oblačno
18 °C / 2 °C
Soňa
Zajtra
Skoro jasno
23 °C / 2 °C
Miroslav
Sobota
Jasno
25 °C / 6 °C
Vieroslava
Nedeľa
Jasno
24 °C / 7 °C
Benjamín
Pondelok
Skoro jasno, prehánky
23 °C / 10 °C
Hugo
Utorok
Občasný dážď
15 °C / 4 °C
Zita
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd