Zima sa ukáže najskôr na konci týždňa

Peter Minárik
Podľa štatistík za prvú januárovú polovicu mesiaca bola naša oblasť teplotne výrazne nadpriemerná. V teplom charaktere počasia budeme pokračovať.
Prvé januárové dni boli na východe Nemecka a západe Poľska o 5°C nad dlhodobým priemerom. Na našom území sa teploty pohybovali okolo 3°C nad priemerom. Chladnejšie bolo len na východe a predovšetkým na juhovýchode nášho územia. Tu sa síce teploty pohybovali na dlhodobom priemere, avšak snehu aj tu je veľmi málo. Teploty aj v nasledujúcich dňoch budú veľmi vysoké a šanca na ďalší sneh v nižších polohách sa črtá až v nedeľu.

Štart týždňa oblačný
Prvá polovica nadchádzajúceho týždňa bude oblačná a zamračená. Zrážky sa budú vyskytovať len miestami a to predovšetkým na východe nášho územia. Ortuť teplomera sa počas dňa bude pohybovať v medziach od +1 do +7°C.

V druhej polovici pribudnú zrážky
Od štvrtka by počasie na našom území mala ovplyvňovať tlaková níž, ktorá sa bude zo západnej Európy presúvať smerom nad Jadran. Naďalej bude na našom území veľa oblačnosti, ale zrážok bude tentokrát najmä na západe a východe. Koniec pracovného týždňa bude naviac veľmi teplý. Teploty sa počas dňa môžu šplhať na +4 až +10°C.

Zmena najskôr v nedeľu
Vyhliadky počasia naznačujú, že zlom by mal nastať v nedeľu. Prúdenie by sa malo stočiť na chladnejšie. Studený vzduch by k nám mal prúdiť okolo tlakovej výše so stredom nad Ruskom od východu. Predpovede tak naznačujú, že už v nedeľu sa sneženie môže vrátiť aj do nížin.
Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Oblačno
18 °C / 2 °C
Soňa
Zajtra
Skoro jasno
23 °C / 2 °C
Miroslav
Sobota
Jasno
25 °C / 6 °C
Vieroslava
Nedeľa
Jasno
24 °C / 7 °C
Benjamín
Pondelok
Skoro jasno, prehánky
23 °C / 10 °C
Hugo
Utorok
Občasný dážď
15 °C / 4 °C
Zita
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd