V noci začne výrazne snežiť. Ráno príde ľad

Peter Minárik

Cez strednú Európu začína postupovať teplý front, ktorý už dnes priniesol komplikácie v podobe silnej poľadovice do centrálneho Nemecka. V priebehu večerných a nočných hodín začne front postupovať cez Česko a okolo polnoci začne počasie ovplyvňovať aj na našom území.

Front príde do studeného vzduchu, a tak začne postupne na celom území Slovenska výdatne snežiť. Aj v nižších polohách sa stihne za niekoľko hodín vytvoriť aj niekoľkocentimetrová vrstva snehu. 

V priebehu skorých ranných hodín však vo vyšších vrstvách začne prúdiť teplý vzduch. Zrážky tak začnú vypadávať v kvapalnom skupenstve, no nakoľko v prízemnej vrstve budú stále teploty väčšinou pod bodom mrazu, tak v ranných hodinách počítajte na mnohých miestach Slovenska s mrznúcimi zrážkami. Vytvárať sa bude silná poľadovica, ktorá výrazne skomplikuje dopravu na našich cestách. Zlá situácia však môže nastať aj na železnici a v energetike, nakoľko vrstva ľadu začne obaľovať elektrické vedenia.

ANIMÁCIA: Očakávaný typ zrážok

(modrá-sneženie, tmavomodrá-výdatné sneženie, červená-mrznúci dážď, zelená-dážď)

 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
23 °C / 2 °C
Miroslav
Zajtra
Jasno
25 °C / 6 °C
Vieroslava
Nedeľa
Jasno
24 °C / 7 °C
Benjamín
Pondelok
Skoro jasno, prehánky
23 °C / 10 °C
Hugo
Utorok
Občasný dážď
15 °C / 4 °C
Zita
Streda
Prehánky
17 °C / 1 °C
Richard
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd