20 dopravných nehôd: Silná poľadovica potrápila vodičov na Morave

20 dopravných nehôd: Silná poľadovica potrápila vodičov na Morave
Veronika Salayová

Južnú Moravu potrápila dnes v odpoludňajších hodinách silná poľadovica, ktorá má na konte viac ako 20 dopravných nehôd. 

Česká polícia zaznamenala už dve desiatky dopravných nehôd a niektoré autobusy mali výrazné meškanie, informuje ct24.

Meteorológovia vydali aj varovanie pre dnešok pre oblasť južnej Moravy a časť Vysočiny. Aj napriek výstrahe však poľadovica skomplikovala pozemnú dopravu a rovnako priťažila aj chodcom.

Poľadovica úradovala predovšetkým v oblastiach Brna, Brněnska a Vyškovska a čiastočne Blanenskej. Podľa policajného hovorcu Bohumila Maláskom si nehody zatiaľ nevyžiadali žiadne zranenia, aj napriek zvýšenému počtu nehôd.

Nehoda kvôli poľadovici sa stala napríklad v meste Vyškovská Rychtářov, kde auto skončilo v poli. Rovnako v poli skončila aj dodávka medzi obcami Dražovice a Komořany na Vyškovsku, ani táto havária si žiadne zranenia nevyžiadala.

Ďalšie vozidlo havarovalo na výjazde z Brna a skončilo v priekope. Asi 700 metrov dlhá poľadovica je hlásená pred Rousínov na Vyškovsku smerom od Brna.

Pri pohybe vonku treba chodiť veľmi opatrne, starší alebo menej mobilní ľudia by mali obmedziť vychádzanie von, odporúčajú meteorológovia.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Prehánky
12 °C / -3 °C
Jela
Zajtra
Občasný dážď
13 °C / -4 °C
Marcel
Nedeľa
Prehánky
13 °C / -4 °C
Ervín
Pondelok
Prehánky
13 °C / -3 °C
Slavomír
Utorok
Prehánky
12 °C / -3 °C
Vojtech
Streda
Občasný dážď
13 °C / -2 °C
Juraj
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd