3.SPA majú v Turanoch. Hasiči zasahovali viac než 50x

3.SPA majú v Turanoch. Hasiči zasahovali viac než 50x
Peter Minárik

Na severe Slovenska sa rozpršalo a to nielen tu, ale aj na západe. Hasiči tak majú plné ruky práce.

Tretí stupeň povodňovej aktivity v súvislosti s vytrvalým dažďom na území Žilinského kraja aktuálne platí v meste Turany, okres Martin. V obciach Belá, Divinka a Lysica v okrese Žilina je druhý povodňový stupeň. TASR o tom v stredu informoval vedúci odboru krízového riadenia Okresného úradu (OÚ) v Žiline Ľubomír Hollý.

Pri odčerpávaní vody zo zatopených pivníc a čistení kanalizačných priepustov zasahovalo cez deň na viacerých miestach v Žilinskom kraji množstvo hasičov. „Najmä v okresoch Čadca a Kysucké Nové Mesto. Dobrovoľní hasiči aj naďalej lokálne monitorujú hladiny riek,“ priblížil pre TASR riaditeľ Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Žiline Jaroslav Kapusniak.

Hasiči majú plné ruky práce

Pre intenzívny dážď na Slovensku zasahujú v stredu profesionálni a dobrovoľní hasiči pri viacerých udalostiach. Ich pomoc bola pre nepriaznivé počasie potrebná celkom 50-krát. 

"Najviac výjazdov uskutočnili hasiči v Žilinskom kraji, kde zasahovali 22-krát, v Trnavskom kraji boli hasiči privolaní k ôsmim udalostiam, v Bratislavskom kraji zasahovali hasiči doposiaľ päťkrát," spresnila Križanová.

Najčastejšie boli hasiči vyslaní k odstraňovaniu spadnutých stromov z vodných tokov a ciest. Taktiež k odčerpávaniu vody zo zatopených ulíc a pivníc. Na viacerých miestach stále zasahujú.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Oblačno
18 °C / 2 °C
Soňa
Zajtra
Skoro jasno
23 °C / 2 °C
Miroslav
Sobota
Jasno
25 °C / 6 °C
Vieroslava
Nedeľa
Jasno
24 °C / 7 °C
Benjamín
Pondelok
Skoro jasno, prehánky
23 °C / 10 °C
Hugo
Utorok
Občasný dážď
15 °C / 4 °C
Zita
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd