Slnečné počasie prerušia sobotňajšie búrky

Peter Minárik
Počasie na našom území ovplyvňuje rozsiahla oblasť vysokého tlaku vzduchu. Jej vplyv však bude prerušený a počasie sa pokazí.

Počasie na našom území po prechode utorňajšieho studeného frontu, ktorý na naše územie priniesol početné búrky prevzala pod svoj patronát oblasť vysokého tlaku vzduchu. Jej stred sa momentálne nachádza nad oblasťou východnej Európy. 

Nachádzame sa tak na jej zadnej strane, vďaka čomu do našej oblasti dnes opäť prúdi teplý vzduch od juhu. Jeho prílev však nezintenzívnie, nakoľko už v sobotu počasie ovplyvní postupujúci studený front.

V sobotu príchod búrok

Piatok by na našom území mal byť ešte prevažne slnečný s maximálnymi dennými teplotami, ktoré sa budú šplhať od +22 do +26°C, avšak na juhozápade bude výrazne teplejšie a to až do +28°C. 

Už v sobotu ráno sa nad naše územie bude nasúvať oblačnosť, ktorá bude súvisieť s blížiacim sa studeným frontom. Na západ nášho územia sa oblačnosť nasunie veľmi skoro, čo zabráni výraznejšej instabilite v priebehu dňa. Na strednom a predovšetkým na východnom Slovensku však bude instabilita výrazne vyššia a front bude nositeľom aj dobrej dynamiky. Očakávajte preto búrky, no nie veľmi intenzívne.

 

Počas soboty by sa na strednom a východnom Slovensku mali vyskytovať búrky, ktoré by však mali byť sprevádzané najmä výraznejšími zrážkami.

 

Od nedele vyjasnenie

Od nedele sa však nad naše územie bude nasúvať od západu ďalšia tlaková výš. Sobota tak bude oblačná, no nedeľa by už mala byť opäť slnečná.

Pre milovníkov teplého počasia máme dobré správy. Táto tlaková výš by sa mala postarať o ďalšiu vlnu teplého počasia. Teploty by už v utorok mali vystúpiť nad hranicu +30°C.

Viac o vývoji na nasledujúce dni nájdete TU.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Dážď
11 °C / 5 °C
Dana
Zajtra
Prehánky
13 °C / -1 °C
Rudolf
Štvrtok
Prehánky
12 °C / -1 °C
Valér
Piatok
Prehánky
11 °C / -3 °C
Jela
Sobota
Občasný dážď
10 °C / -4 °C
Marcel
Nedeľa
Občasný dážď
11 °C / -4 °C
Ervín
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd