Slnečné počasie sa pokazí v piatok. Dorazí front s búrkami

Peter Minárik
Počasie na našom území prebrala pod svoju kontrolu tlaková výš. Tá počasie na našom území bude ovplyvňovať do piatku.

Na našom území opäť prevláda pokojné, prevažne jasné až polooblačné počasie. Počasie na našom území ovplyvňuje ďalšia tlaková výš, ktorá prináša stabilné počasie nielen na naše územie, ale aj do mnohých štátov Európy.

Príjemné počasie na našom území vydrží do piatka. V priebehu dnešného a zajtrajšieho dňa sa teploty budú pohybovať na úrovni od +23 do +29°C. Tieto teploty sú na súčasnú ročnú dobu priemerné a horúčavy nám táto vlna pekného počasia neprinesie. Pekné počasie však nevydrží dlho. Pokazí sa už na konci pracovného týždňa.

Počasie pokazí studený front

Už zajtra začne z Atlantiku nad západnú Európu postupovať studený front, ktorý prinesie ďalšiu vlnu búrok. Nad naše územie dorazí studený front v priebehu piatka.

 

Búrky budú v západnej Európe počas zajtrajšieho dňa opäť intenzívne. Čo sa týka nášho územia, tak studený front by počasie mal začať ovplyvňovať v piatok v ranných hodinách. Studený front prinesie prvé búrky do oblasti západného Slovenska. 

Aktuálne nie je ešte jednoznačné presné načasovanie frontu. Ak by sme sa mali riadiť aktuálnymi behmi, tak západné Slovensko by búrky mali minúť a vyskytnúť by sa tu mali len prehánky. Búrky by sa v priebehu piatka mali formovať skôr na strednom a východnom Slovensku, kde bude ešte pred frontom rásť instabilita.

 

Citeľné ochladenie za frontom

Víkend by mal začať chladno. V sobotu by sa nad našu oblasť mal dostať vlhší a chladnejší vzduch od severozápadu v ktorom sa budú tvoriť početné prehánky. Pri prevažne oblačnom počasí s prehánkami by sa denné teploty mali pohybovať na pomerne nízkych hodnotách od +16 do +23°C.

Vyhliadku počasia na nasledujúce dni si pozrite TU.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Občasný dážď
13 °C / -4 °C
Marcel
Zajtra
Prehánky
13 °C / -4 °C
Ervín
Pondelok
Prehánky
13 °C / -3 °C
Slavomír
Utorok
Prehánky
12 °C / -3 °C
Vojtech
Streda
Občasný dážď
13 °C / -2 °C
Juraj
Štvrtok
Občasný dážď
14 °C / -3 °C
Marek
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd