Aj v noci nás čakajú búrky a to najmä v týchto okresoch

Aj v noci nás čakajú búrky a to najmä v týchto okresoch
Peter Minárik

Nasledujúcu noc nás čaká opäť búrlivé počasie. Blesky by mali tentokrát zasiahnuť predovšetkým stredné a severné Slovensko.

Aj nasledujúce hodiny budú na našom území v znamení búrlivého počasia.

Po uplynulej búrlivej noci na západe, kedy udrelo takmer 20 000 bleskov a mnohí sa nevyspali, čaká bleskové divadlo obyvateľov stredného a zrejme aj severozápadného Slovenska, kde už v týchto chvíľach silnie výrazná búrková činnosť.

Búrky sú v týchto chvíľach predovšetkým v oblasti Banskobystrického kraja a počas noci by mali postupovať smerom k severozápadu.

predpoveď na noc
predpoveď na noc

Búrky sa ojedinele môžu vyskytnúť aj na západe Slovenska. Niektoré numerické výstupy očakávajú tvorbu búrok na severozápade Maďarska a následne by mohli postúpiť krajnými juhozápadnými okresmi nášho územia, ale pravdepodobnosť je zatiaľ malá.

Isté sú len nočné búrky na strednom a postupne na severnom Slovensku.

Búrky budú okrem výraznej bleskovej aktivity sprevádzané aj prívalovými zrážkami, ktoré môžu priniesť desiatky milimetrov zrážok.

Ďalšia vlna búrok nás čaká zasa zajtra. Počas noci budeme búrky monitorovať a o všetkom Vás informovať.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Prehánky
12 °C / -3 °C
Jela
Zajtra
Občasný dážď
13 °C / -4 °C
Marcel
Nedeľa
Prehánky
13 °C / -4 °C
Ervín
Pondelok
Prehánky
13 °C / -3 °C
Slavomír
Utorok
Prehánky
12 °C / -3 °C
Vojtech
Streda
Občasný dážď
13 °C / -2 °C
Juraj
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd