Aké bude počasie na Vianoce? Dnešný deň by nám to mal povedať

Dominik Cenkner

Pred nami je deň, počas ktorého budú meniny sláviť všetky Kataríny. S týmto menom sa spája viacero pranostík, pričom tá najznámejšia hovorí - Katarína na ľade, Vianoce na blate - a opačne. Aké počasie nás teda dnes čaká?

Situáciu u nás bude ovplyvňovať prílev teplého a suchého vzduchu. Ten bude do našej oblasti prúdiť od západu po severnom okraji tlakovej výše, ktorej stred sa nachádza nad Rumunskom.

Počas dnešného dňa preto treba počítať na väčšine územia so zamračeným a hmlistým počasím. Ojedinele sa môže objaviť mrholenie, z rána a predpoludním aj mrznúce, preto si treba dať pozor na tvorbu poľadovice.

Ako v inom svete to bude vyzerať na horách. Očakávame tam prevažne jasnú oblohu a bude aj teplo.

Kým najvyššia denná teplota tam, kde bude prevládať oblačnosť a hmla, vystúpi len na 0 °C až +5 °C, na horách bude o poznanie teplejšie. Denné maximálne teploty sa tam budú pohybovať v rozmedzí od +5 °C do +10 °C. Pre zaujímavosť, teplota na horách vo výške 1500 m vystúpi na približne +8 °C.

Fúkať bude slabý, na juhozápade a juhovýchode, juhovýchodný vietor do 20 km/h. Takéto nás teda čaká počasie. Katarína nebude ani na ľade, ani na blate. Neostáva nám preto nič iné, len si počkať do Vianoc, aké nám prinesú počasie.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Polooblačno
13 °C / 0 °C
Marek
Zajtra
Skoro jasno
16 °C / -2 °C
Jaroslava
Sobota
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Nedeľa
Skoro jasno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pondelok
Jasno
25 °C / 7 °C
Lea
Utorok
Jasno
26 °C / 7 °C
Anastázia
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd