Aké budú tohtoročné Vianoce? Dnešný deň by na to mal priniesť odpoveď

Dominik Cenkner

Do Vianoc ostáva oficiálne posledný mesiac. A práve dnes má svoj sviatok Katarína. To značí, že by sme mali spoznať odpoveď na otázku - budú tohtoročné Vianoce na snehu alebo na blate?

Počasie u nás bude dnes ovplyvňovať nevýrazné tlakové pole vyššieho tlaku vzduchu, ktoré sa bude nachádzať nad našou oblasťou. Okrem toho sa bude vo vyšších vrstvách ovzdušia udržiavať nad východným Poľskom a západnou Ukrajinou tlaková níž.

Záver tohto pracovného týždňa preto prinesie zväčša oblačné až zamračené počasie. Spočiatku ojedinele, neskôr miestami, môže byť oblačnosti aj menej.

Ojedinele, najmä na severe, treba počítať s dažďom alebo mrholením. Od stredných polôh bude snežiť.

Okrem toho si treba dať pozor aj pred rannými hmlami a poľadovicou. Na cestách preto jazdite opatrne.

Najteplejšie bude na juhozápade

Maximálna denná teplota sa dnes bude pohybovať v rozmedzí od +1 °C do +6 °C. V južnej polovici západného Slovenska a v regióne Hont bude o niečo teplejšie, a to do +8 °C.

Nie príliš prívetivé počasie aspoň nebude kaziť vietor. Očakáva sa bezvetrie alebo len slabý vietor.

Ľudová pranostika kedysi hovorievala, že Katarína na ľade, Vianoce na blate a naopak. Podľa tohto by teda tohtoročné Vianoce mohli byť biele, klasicky, len na horách. Či to tak bude spoznáme o mesiac. 

Čo však vieme už teraz je počasie na blížiaci sa víkend. To by výraznejšiu zmenu priniesť nemalo. Naďalej treba počítať s oblačným a zamračeným počasím, s občasnými prehánkami, od stredných polôh snehovými a teplotami v maximách okolo +8 °C.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Prehánky
12 °C / -3 °C
Jela
Zajtra
Občasný dážď
13 °C / -4 °C
Marcel
Nedeľa
Prehánky
13 °C / -4 °C
Ervín
Pondelok
Prehánky
13 °C / -3 °C
Slavomír
Utorok
Prehánky
12 °C / -3 °C
Vojtech
Streda
Občasný dážď
13 °C / -2 °C
Juraj
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd