Na juhu vypukol požiar. Ten sa šíril až do Maďarska

980 44 Vlkyňa, Slovensko Peter Minárik

Na juhu Slovenska vypukol lesný požiar, ktorý sa vplyvom veľmi silného vetra začal šíriť až do susedného Maďarska. Na miesto vyrážajú hasiči.

Suché počasie má ďalšie dopady. V priebehu dnešného dňa vypukol lesný požiar pri Dobšinej a vo večerných hodinách vyrazili hasiči na juhu Slovenska k ďalšiemu lesnému požiaru.

Ten vypukol večer pri obci Vlkyňa, na juhu stredného Slovenska v okrese Rimavská Sobota.

Požiar vypukol na ploche o rozlohe 200x300 metrov v ťažko dostupnom teréne.

Na mieste zasahujú dobrovoľní hasiči z obce Vlkyňa a na miesto vyrazili aj profesionálni hasiči z Tornale a z Rimavskej Soboty, ktorí sa do ťažko prístupného terénu aktuálne dopravujú pomocou štvorkoliek.

Vplyvom silnejúceho tlakového gradientu silnie na našom území severozápadný vietor, ktorý rozširuje požiar. Ten v týchto chvíľach prekonal hranice Slovenskej republiky a šíri sa do Maďarska.

aktualizované 5.4. o 22:09

Požiar sa podarilo lokalizovať. Na mieste hasia posledné miesta. Podľa predpokladov zhorelo na území Maďarska zhruba 10 a na Slovensku 20 hektárov lesa.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Občasný dážď
13 °C / -4 °C
Marcel
Zajtra
Prehánky
13 °C / -4 °C
Ervín
Pondelok
Prehánky
13 °C / -3 °C
Slavomír
Utorok
Prehánky
12 °C / -3 °C
Vojtech
Streda
Občasný dážď
13 °C / -2 °C
Juraj
Štvrtok
Občasný dážď
14 °C / -3 °C
Marek
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd