Na strednom Slovensku sú ľudia bez elektriny

Na strednom Slovensku sú ľudia bez elektriny
Veronika Salayová

Vo viacerých okresoch stredného Slovenska sú domácnosti bez elektrickej energie. Mimo prevádzky je 50 trafostaníc.

Momentálne je bez prúdu viac ako 3-tisíc domácností, informuje mybystrica.sme. Najhoršie sú na tom okresy Žilina, Banská Bystrica a Žiar nad Hronom. V okrese Banská Bystrica je najhoršia situácia v obciach Ľubietová a Strelníky.

Hovorca Stredoslovenskej distribučnej Miroslav Gejdoš informoval, že elektrikári sú v plnom nasadení a výpadky riešia priebežne. Vzhľadom na veľmi nepriaznivú predpoveď počasia na noc a na zajtra je podľa jeho slov vysoko pravdepodobné, že poruchy budú naďalej pribúdať.

Gejdoš ďalej uviedol, že extrémne počasie spôsobuje od dnešného dopoludnia na území Žilinského a Banskobystrického kraja rozsiahle výpadky elektrickej energie.

Už v priebehu niekoľkých hodín dosiahli stav kalamity, čo znamená, že postihli viac ako 30-tisíc odberných miest.

Dĺžku opravy komplikuje pretrvávajúce počasie, neprístupný terén a v neposlednom rade aj tma. Z hľadiska bezpečnosti je neprípustné, aby elektrikári pracovali počas noci na odstraňovaní porúch na vedení vysokého napätia.

Obyvateľov preto prosia o trpezlivosť a tiež o to, aby nepreťažovali poruchovú linku, ak to nie je nevyhnutné.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Polooblačno
13 °C / 0 °C
Marek
Zajtra
Skoro jasno
16 °C / -2 °C
Jaroslava
Sobota
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Nedeľa
Skoro jasno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pondelok
Jasno
25 °C / 7 °C
Lea
Utorok
Jasno
26 °C / 7 °C
Anastázia
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd