AKTUÁLNE: Na západe sa tvorí silná búrková línia

Peter Minárik

Aktuálne dochádza v oblasti západného Slovenska k tvorbe výraznej búrkovej línie. Tieto búrky môžu priniesť intenzívnejšie sprievodné javy.

Za uplynulú hodinu udrelo na našom území viac ako 5000 bleskov. Búrky sa vyskytujú na mnohých miestach nášho územia, pričom v oblasti stredného a východného Slovenska sú búrky slabšie a viazané sú primárne na orografiu. Úplne iná situácia je aktuálne na západnom Slovensku.

Tu sa začala od poludnia začala vytvárať mohutná kopovitá oblačnosť ako vidieť aj na fotografii nášho čitateľa Štefana Vavra z oblasti Trnavy. 

Z tejto kopovitej oblačnosti sa formujú výrazné búrky, pričom aktuálne sa vytvára výrazná búrková línia, tiahnúca sa z oblasti Zlína cez východ západného Slovenska až nad Maďarsko.

Tieto búrky prinášajú najmä intenzívny dážď, ale z minúty na minútu je čoraz vyššie riziko krupobitia. Krúpy sa vyskytujú v oblasti Nového mesta nad Váhom. S krúpami treba počítať v jednotlivých jadrách búrok, pričom krupobitie môže byť aj výraznejšie.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Občasný dážď
13 °C / -4 °C
Marcel
Zajtra
Prehánky
13 °C / -4 °C
Ervín
Pondelok
Prehánky
13 °C / -3 °C
Slavomír
Utorok
Prehánky
12 °C / -3 °C
Vojtech
Streda
Občasný dážď
13 °C / -2 °C
Juraj
Štvrtok
Občasný dážď
14 °C / -3 °C
Marek
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd