AKTUÁLNE: Na západe vznikajú búrky. Budú aj intenzívne

Ľubomír Franko

Zvlnený studený front prináša v utorok večer na Slovensko intenzívnejšie búrky. Tie sú sprevádzané prívalovými zrážkami, no vyskytnúť sa môže aj krupobitie. 

Výrazné búrková činnosť prebiehala počas utorku južne od územia Slovenska. Cez Maďarsko sa popoludní prehnalo niekoľko supercelárnych búrok, ktoré boli sprevádzané najmä krupobitím. 

Výrazné výškové južné prúdenie napomáha tvorbe búrok v širokej oblasti od nášho územia až po juh Balkánskeho polostrovu. 

V utorok večer po 18-tej hodine sa vytvorili výrazné búrky na východe Podunajskej nížiny, severovýchodne od Hurbanova. Tieto búrky vykazujú na radare vysokú odrazivosť, čo naznačuje nielen výskyt prívalových zrážok, no takisto aj krupobitia. 

Tieto búrky môžu byť takisto supercelárneho charakteru a vylúčené preto nie su ani väčšie krúpy.

Búrky sa postupne budú tvoriť aj na ďalších miestach, v Podunajskej nížine a na juhu stredného Slovenska. Ďalšie vznikajú aj v hornatých oblastiach stredného a severozápadného Slovenska.

Radarová snímka o 18:50
Radarová snímka o 18:50

Nepriaznivé počasie nás čaká aj počas noci, kedy sa zrážky opäť vyskytnú na mnohých miestach. Z Maďarska môže neskôr večer naviac doraziť búrkový systém, ktorý by prípadne zasiahol juh alebo východ Slovenska.

Polohu búrok môžete sledovať online aj na našom iRadare.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
23 °C / 2 °C
Miroslav
Zajtra
Jasno
25 °C / 6 °C
Vieroslava
Nedeľa
Jasno
24 °C / 7 °C
Benjamín
Pondelok
Skoro jasno, prehánky
23 °C / 10 °C
Hugo
Utorok
Občasný dážď
15 °C / 4 °C
Zita
Streda
Prehánky
17 °C / 1 °C
Richard
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd