AKTUÁLNE: Na západe vznikli prvé búrky. Mieria na Bratislavu

Ľubomír Franko

V teplom a vlhkom vzduchu sa dnes očakávajú búrky najmä na západe Slovenska. Prvé búrky vznikli krátko po ôsmej hodine ráno severne od Stupavy a mieria ďalej na juh.

Počas utorku očakávame na viacerých miestach Slovenska intenzívne búrky. Vznikať by mali najmä na západe Slovenska, predovšetkým v juhozápadnej časti.

Prvé dnešné búrky vznikli v oblasti severne od Stupavy a prinášajú zatiaľ najmä prívalové zrážky. Tie budú dnes aj hlavným nebezpečným javom, keďže búrky budú postupovať len veľmi pomaly.

Búrky budú vznikať najmä na krajnom juhozápade
Búrky budú vznikať najmä na krajnom juhozápade

Búrka, ktorá vznikla severne od Stupavy postupuje momentálne ďalej na juh a o pár desiatok minút môže zasiahnuť Bratislavu.

Búrky sa dnes očakávajú najmä na strednom a západnom Slovensku. Ich vzniku tam momentálne bráni oblačnosť, ktorá zabraňuje ohrievaniu najspodnejších častí troposféry. Búrky tam tak budú oneskorené.

V najbližších hodinách sa očakáva vznik búrok najmä na krajnom juhozápade Slovenska.

Pred silnými búrkami varuje aj služba ESTOFEX, ktorá vydala pre krajný juhozápad Slovenska 1. výstražný stupeň. Na pomedzí Rakúska, Slovinska, Chorvátska a Maďarska dokonca 2. výstražným stupňom. Búrky by mali prinášať najmä prívalové zrážky. 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
23 °C / 2 °C
Miroslav
Zajtra
Jasno
25 °C / 6 °C
Vieroslava
Nedeľa
Jasno
24 °C / 7 °C
Benjamín
Pondelok
Skoro jasno, prehánky
23 °C / 10 °C
Hugo
Utorok
Občasný dážď
15 °C / 4 °C
Zita
Streda
Prehánky
17 °C / 1 °C
Richard
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd