AKTUÁLNE: Povodňová situácia sa stabilizuje

AKTUÁLNE: Povodňová situácia sa stabilizuje
Veronika Sádovská

Hladiny riek sa ustaľujú. Najhoršie je preč.

Na východnom Slovensku bolo dnes rušno. Niekoľko obcí vyhlásilo mimoriadny stav kvôli hroziacim povodniam. Najhoršie na tom boli obce na Šariši.

V Kapušanoch sa vyliala rieka Ladianka, prítok Sekčova a zaplavila okolité polia a záhrady rodinných domov. Dopoludnia v obci vyhlásili 3. stupeň povodňovej aktivity. Ďalšou kritickou obcou boli neďaleké Fintice. Voda tam zaliala hlavnú príjazdovú cestu.

Ďalšie povodne zaznamenali v obci Babie a Pavlovce. Voda tam zaplavila niekoľko domov, podmyla most a narušila cestné komunikácie.

Voda začala stúpať už v skorých ranných hodinách aj v okolí Košíc. Tam nakoniec výška hladiny stúpala aj najdlhšie. Poslednou kritickou oblasťou je okolie Košíc. Hladina riek tam stúpa aj po 16. hodine.

Najvyššiu hladinu voda dosahuje v spomínaných Košických Oľšanoch, vodný stĺpec kulminuje pri výške 310 cm, ďalej v Kysaku (241 cm) a Ždani (306 cm). Oblačnosť sa už rozpadáva, čím sa vodné toky ustália a situácia sa tak upokojí aj tam.

Rozpadávajúca sa oblačnosť
Rozpadávajúca sa oblačnosť

Viac ako 100 mm zrážok spadlo v Medzilaborciach a Turanoch nad Ondavou. K tomu číslu sa približovala aj Oľka (pri Medzilaborciach) a Švedlár, obe obce mali nad 90 mm.

 
Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Prehánky
12 °C / -3 °C
Jela
Zajtra
Občasný dážď
13 °C / -4 °C
Marcel
Nedeľa
Prehánky
13 °C / -4 °C
Ervín
Pondelok
Prehánky
13 °C / -3 °C
Slavomír
Utorok
Prehánky
12 °C / -3 °C
Vojtech
Streda
Občasný dážď
13 °C / -2 °C
Juraj
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd