AKTUÁLNE: Sever sa vo štvrtok zobudí do bieleho rána

Ľubomír Franko

Na Slovensko mieri výraznejšie ochladenie a s ním spojené aj sneženie v nižších polohách. Na hory dorazí už zajtra večer, do nižších polôh na severe v noci na štvrtok. 

Počasie sa počas najbližších dní výraznejšie zhorší. Teploty klesnú a snehové vločky sa po prvýkrát v tejto sezóne vyskytnú aj v nižších polohách, mimo hôr. Zmena by mala nastať už zajtra, kedy počasie začne ovplyvňovať tlaková níž. 

Už v popoludňajších hodinách nás začne ovplyvňovať výrazný frontálny systém so stredom nad Pobaltím. V popoludňajších hodinách sa od severu rozprší a v noci by malo pršať už na väčšine územia Slovenska. Snežiť by malo najskôr len na horách, od nadmorskej výšky cca 1200 metrov.

V stredu očakávame polooblačné počasie a zrážky sa vyskytnú len ojedinele. Vonku však bude poriadne chladno a naviac bude fúkať silný ,,severák". 

Ďalšie zrážky nás čakajú v noci zo stredy na štvrtok. Teploty postupne klesnú a hranica sneženia taktiež. Zrážky sa v noci na štvrtok vyskytnú najmä na severe, kde bude snežiť aj v nižších polohách, cca od 500 metrov. Vo štvrtok ráno a dopoludnia sa môže už aj v tejto nadmorskej výške vytvoriť súvislá snehová pokrývka. 

Najvýdatnejšie bude sneženie na horách, kde môže celkovo napadnúť 30 až 40 centimetrov. 

Vo štvrtok popoludní však teplota začne výraznejšie stúpať a aj na severe dosiahne cez +10 °C. Všetok sneh sa tak roztopí a snehová pokrývka sa tak dlho nezdrží. Sneženie prejde večer do dažďa a už v piatok nás čaká oblačné počasie s minimom zrážok, no opäť sa vrátia ranné hmly či celodenná nízka oblačnosť. 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
11 °C / -5 °C
Jozef
Zajtra
Skoro jasno
14 °C / -6 °C
Víťazoslav
Štvrtok
Občasný dážď
16 °C / -2 °C
Blahoslav
Piatok
Zamračené
14 °C / 2 °C
Beňadik
Sobota
Občasný dážď
14 °C / 2 °C
Adrián
Nedeľa
Dážď
11 °C / 2 °C
Gabriel
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd