AKTUÁLNE: Silná poľadovica v Česku. Autá sú neovládateľné

Ľubomír Franko

Intenzívny mrznúci dážď sa v týchto chvíľach vyskytuje na krajnom západe Česka. Pri záporných teplotách tu prší a vytvára sa silná poľadovica. Hasiči vyzývajú ľudí, aby radšej autom nejazdili.

Nepriaznivá situácia sa momentálne vyvíja v oblasti Karlovarského kraja na západe Česka. Cez územie prechádza teplý front, ktorý prináša dážď.

Keďže teplý vzduch je ľahší ako studený, nachádza sa nad ním. Zrážky, ktoré tak vypadnú z oblačnosti sú kvapalné a následne padajú k zemi. V prízemnej vrstve je teplota záporná a zrážky tak ihneď namŕzajú.

Momentálne je v oblasti Karlových Varov -5 °C a vyskytuje sa tu dážď. Takéto podmienky sú veľmi nebezpečné, pred čím varujú aj hasiči v Karlovarskom kraji. Tí vyzývajú vodičov, aby na cesty radšej nejazdili a aby boli veľmi opatrní. Od rána totiž už zasahovali pri desiatke nehôd vrátane hromadnej nehody piatich áut na diaľnici D6.

O tom, že situácia je v oblasti nebezpečná svedčí aj nasledujúce video, ktoré pochádza z obce Kraslice na česko-nemeckých hraniciach.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Dážď
10 °C / 2 °C
Juraj
Zajtra
Polooblačno
13 °C / 0 °C
Marek
Piatok
Skoro jasno
16 °C / -2 °C
Jaroslava
Sobota
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Nedeľa
Skoro jasno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pondelok
Jasno
25 °C / 7 °C
Lea
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd