AKTUÁLNE: Sliezsky dom evakuovali kvôli lavíne

Ľubomír Franko

V oblasti Tatier sa odtrhla ďalšia lavína. Po tej kontrolovanej v Lyžiarskom stredisku spadla dnes popoludní lavína na prístupovú cestu do Sliezskeho domu. Chatu museli evakuovať záchranári. 

,,Personál Sliezskeho domu požiadal v popoludňajších hodinách dňa 6.1.2019 prostredníctvom tiesňovej linky „112“ horských záchranárov o pomoc pri evakuácii hostí. Dôvod evakuácie bol pád lavíny na prístupovú trasu a silná víchrica, ktorá nedovoľovala opustiť priestory hotela. Personálu hotela sa čiastočne podarilo pomocou snežného vozidla prejsť cez lavínovú dráhu a následne evakuovať hostí na Batizovskú zákrutu. Horskí záchranári postupne pomocou piatich snežných skútrov a pásového štvorkolesového vozidla transportovali 36 osôb do Tatranskej Polianky," uviedla na svojej Facebookovej stránke Horská záchranná služba. 

Vo Vysokých ale aj Západných Tatrách naďalej pretrváva vysoké lavínové nebezpečenstvo. Na päťdielnej stupnici dosahuje úroveň 4. stupňa a situácia by sa počas najbližších dní zlepšiť nemala. Záchranári dôrazne vyzývajú, aby turisti vysokohorské prostredie v pohorí Tatier radšej nenavštevovali.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Zamračené
15 °C / -1 °C
Vojtech
Zajtra
Dážď
10 °C / 2 °C
Juraj
Štvrtok
Prehánky
12 °C / 0 °C
Marek
Piatok
Občasný dážď
17 °C / -1 °C
Jaroslava
Sobota
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Nedeľa
Polooblačno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd