Austrália bude bojovať proti požiarom tým, že zabije ťavy

Austrália bude bojovať proti požiarom tým, že zabije ťavy
Austrália Veronika Salayová

Austrálska vláda sa rozhodla, že proti požiarom bude bojovať netradičnou metódou, a to tak, že zabije v najbližších dňoch tisíce tiav.

Austrálske úrady sa rozhodli podniknúť zvláštne kroky na vyriešenie problému požiarov a zmeny klímy v krajine. Úrady sa rozhodli, že krajina musí masívne zabíjať ťavy.

Aj keď ťavy nie sú typickým zvieraťom, ktoré si mnohí ľudia spájajú s Austráliou, pravdou je, že v v púšti žije veľká populácia týchto cicavcov.

Odhaduje sa, že v krajine je 1,2 milióna tiav a austrálske úrady sú presvedčené, že zhoršujú sucho na juhu krajiny.

Zabitých má byť až 10-tisíc divokých tiav. Profesionálni vojaci ich postrieľajú z vrtuľníkov v nasledujúcich piatich dňoch.

Ministerstvo životného prostredia potvrdilo, že ťavy znečisťujú pitnú vodu. V mnohých prípadoch chodia až k domom, kde spotrebujú obrovské množstvo vody a zároveň ju znečisťujú.

Často sa stalo aj to, že mŕtve ťavy kontaminovali dôležité zdroje vody, a tým krajina stratila cenné zdroje v boji proti extrémnemu suchu a následným požiarom.

 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
16 °C / -2 °C
Jaroslava
Zajtra
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Nedeľa
Skoro jasno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pondelok
Jasno
25 °C / 7 °C
Lea
Utorok
Jasno
26 °C / 7 °C
Anastázia
Streda
Jasno
26 °C / 6 °C
Sviatok práce
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd