Babie leto končí. Príde ochladenie aj sneh

Peter Minárik

Po dlhej sérii stabilného počasia sa definitívne skončilo nadpriemerne teplé počasie. V nasledujúcich dňoch sa výrazne ochladí a hranica sneženia spadne aj pod 1000 m n.m.

Naše územie sa v týchto chvíľach dostáva do chladnejšieho prúdenia. Po okraji tlakovej výše, ktorá sa tiahne z Atlantiku až nad Severné more k nám začal prenikať od severu chladný vzduch.

Súčasne sa vo vyšších vrstvách presúva cez náš región oblasť nižšieho tlaku, ktorá zabezpečí na našom území vlhkosť. 

V priebehu víkendu tak počítajte prevažne s oblačným počasím s prehánkami alebo s občasným dažďom, ktorý sa bude vyskytovať najmä na severe.

Vďaka ochladeniu bude klesať hranica sneženia a zajtra bude už od výšky 1200 m n.m. snežiť. Maximálne teploty sa v nedeľu vyšplhajú len na +9 až +15 °C, pričom na severe bude ešte chladnejšie.

Teploty sa tak z teplotného nadpriemeru dostanú na úroveň dlhodobého normálu.

V pondelok by sa malo prechodne vyčasiť a otepliť, ale v utorok príde ďalšia vlna ochladenia.

Hranica sneženia by mala poklesnúť na výšku okolo 800 m n.m. a na severe nebudú stúpať teploty nad +10 °C. Nočné teploty budú na našom území klesať k bodu mrazu. Vyhliadku na ďalšie dni nájdete TU.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
11 °C / -5 °C
Jozef
Zajtra
Skoro jasno
14 °C / -6 °C
Víťazoslav
Štvrtok
Občasný dážď
16 °C / -2 °C
Blahoslav
Piatok
Zamračené
14 °C / 2 °C
Beňadik
Sobota
Občasný dážď
14 °C / 2 °C
Adrián
Nedeľa
Dážď
11 °C / 2 °C
Gabriel
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd