Bahamy sa spamätávajú. Stále je nezvestných tisíc ľudí

Bahamy sa spamätávajú. Stále je nezvestných tisíc ľudí
Veronika Sádovská

Sú to už dva týždne od ničivého hurikánu. Čas na Bahamách ale plynie úplne inak ako predtým.

Na niektorých miestach sa čas ako keby zastavil. Trosky, zvyšky naplavenín alebo úplná rovina na bývalých obývaných miestach. Takto to vyzerá na väčšej časti súostrovia.

Bez vlastnej strechy nad hlavou je ešte stále asi 7 000 obyvateľov ostrovov Grand Bahama a Abaco, z toho asi 2 000 ľudí ostáva v útulkoch.

Zvyšných asi 5 000 je ubytovaných u známych, v hoteloch či penziónoch, ktoré ostali stáť alebo sú na ostrovoch, ktoré hurikán zasiahol menej.

Podľa posledných správ si hurikán vyžiadal 52 obetí a asi 1 300 ľudí je stále nezvestných.

foto: Adam DelGuidice
foto: Adam DelGuidice

Pred troma dňami Bahamy zasiahol aj hurikán Humberto. Ten, našťastie, nedosahoval silu Doriana. Silný vietor a dážď však sťažili záchranným zložkám hľadanie nezvestných osôb a aj odpratávanie škôd.

Hurikán Dorian sa stal najsilnejším a najničivejším v celej histórii súostrovia Bahamy a špeciálne aj ostrovov Gran Bahama a Abaco.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Dážď
10 °C / 2 °C
Juraj
Zajtra
Prehánky
12 °C / 0 °C
Marek
Piatok
Občasný dážď
17 °C / -1 °C
Jaroslava
Sobota
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Nedeľa
Polooblačno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pondelok
Polooblačno
25 °C / 5 °C
Lea
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd