Bez elektrickej energie je stále cez 10-tisíc domácností

Ľubomír Franko

Ešte dnes ráno bolo v dôsledku poveternostnej situácie bez elektriny približne 30-tisíc odberateľov. Okolo obeda tento počet klesol na 10-tisíc, v teréne sa stále nachádza maximálny počet pracovníkov, ktorí sa snažia o čo najrýchlejšie obnovenie dodávok elektrického prúdu.

Z celkového počtu domácností je 5000 bez elektriny na Orave a Liptove, 2000 v okolí Žiliny a na Kysuciach, 2 000 na severe a 1000 v ďalších oblastiach.

„V teréne je 150 pracovníkov, robia čo môžu. Prosíme, aby boli obyvatelia trpezliví a nepreťažovali poruchovú linku, pokiaľ nejde o mimoriadne nebezpečnú situáciu,“ dodal hovorca spoločnosti Stredoslovenská distribučná, a. s. Miroslav Gejdoš.

zdroj: Žilinak

Podľa informácií SSD, problémy v dodávkach elektrickej energie evidujú tieto oblasti: Banská Belá, Banský Studenec, Breza, Brezno, Dobroč, Hrnčiarky, Javorina, Kokava nad Rimavicou, Krupina, Krušetnica, Kubínska hoľa, Lipovany, Liptovská Lužná, Lom nad Rimavicou, Lomná, Mučín, Oravská Lesná, Petrovice, Podkoreňová, Partizánska Ľupča, Rapovce, Rohožná, Rudno nad Hronom, Valča, Vrchy, Vyhne, Zakamenné, Závažná Poruba. 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Prehánky
12 °C / -3 °C
Jela
Zajtra
Občasný dážď
13 °C / -4 °C
Marcel
Nedeľa
Prehánky
13 °C / -4 °C
Ervín
Pondelok
Prehánky
13 °C / -3 °C
Slavomír
Utorok
Prehánky
12 °C / -3 °C
Vojtech
Streda
Občasný dážď
13 °C / -2 °C
Juraj
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd