Bez elektriny je 13 000 ľudí. Padá ťažký sneh

Peter Minárik

Intenzívne sneženie zasiahlo v noci stredné Slovensko, kde narobilo mnoho problémov. Aktuálne najvážnejšie komplikácie sú v energetike.

V noci cez naše územie postupoval teplý front, ktorý prinášal ťažký, mokrý sneh. Na severe napadlo od 5 do 20 cm čerstvého snehu. Sneh, narozdiel od sneženia v uplynulých dňoch je ťažký a tak spôsobuje problémy.

Usádza sa na stromoch, ktoré pod jeho váhou praskajú a lámu sa. Stromy následne padajú na elektrické vedenia. Už po polnoci bolo bez dodávok elektriny okolo 10 000 ľudí. Ráno sa situácia zhoršila. 

Aktuálne sa situácia začína zlepšovať, no k 11:20 je stále bez elektriny takmer 13 000 ľudí. Bez dodávok energie sú obce: Dlhé Pole, Dolná Maríková, Sklené, Liptovský Trnovec, Turček, Krahule, Dlhá nad Kysucou, Kráľová Lehota, Podkonice, Nesluša a Moštenica.

Ťažký mokrý sneh, bude padať až do večera. Situácia sa začne zlepšovať večer, kedy sa bude za studeným frontom, ktorý už aktuálne postupuje cez naše územie bude ochladzovať a padať tak bude skôr prachovejší sneh.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
23 °C / 2 °C
Miroslav
Zajtra
Jasno
25 °C / 6 °C
Vieroslava
Nedeľa
Jasno
24 °C / 7 °C
Benjamín
Pondelok
Skoro jasno, prehánky
23 °C / 10 °C
Hugo
Utorok
Občasný dážď
15 °C / 4 °C
Zita
Streda
Prehánky
17 °C / 1 °C
Richard
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd