Blesk na Kysuciach udrel do haly, ktorú zapálil

Raková Peter Minárik

Na Kysuciach v noci spôsobil blesk škody za cca 2,5 milióna €. Blesk udrel do skladovej haly, ktoré začala horieť.

Vo štvrtok v noci 21. júna 2018 bol krátko pred polnocou na Krajské operačné stredisko HaZZ v Žiline ohlásený požiar výrobnej a skladovej haly a dvoch autoservisov v obci Raková v okrese Čadca, uviedol portál žilinák.sk

Na miesto boli vyslaní hasiči z Hasičskej stanice v Čadci, z Hasičskej stanice v Turzovke, zo Záchrannej brigády HaZZ v Žiline a členovia dobrovoľných hasičských zborov obcí Raková, Turzovka, Korňa a Vysoká nad Kysucou.

Podľa informácií zverejnených vo viacerých médiách mal do budovy udrieť blesk. Ohnivú guľu mal dokonca vidieť na vlastné oči jeden z kamionistov, ktorý odchádzal v tom čase z práce. Požiar spôsobil obrovské škody. Hovorí sa, že na ploche 60x35 metrov spôsobil požiar škodu za približne 2,5 milióna eur.

„Po príchode bolo zistené, že ide o požiar troch navzájom prepojených hál v rozvinutej fáze horenia. V halách sa nachádzali látky podporujúce horenie. Pri zásahu bola použitá pena. K udalosti bola privolaná Polícia a Požiarnotechnický a expertízny ústav Ministerstva vnútra SR. Požiar sa podarilo lokalizovať po troch hodinách,“ informoval mjr. Mgr. Marek Panák z Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Žiline.

Na mieste zasahovalo a stále zasahuje 60 profesionálnych a dobrovoľných hasičov a bolo nasadených 15 kusov hasičskej techniky. Príčina vzniku požiaru je v štádiu vyšetrovania.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
11 °C / -5 °C
Jozef
Zajtra
Skoro jasno
14 °C / -6 °C
Víťazoslav
Štvrtok
Občasný dážď
16 °C / -2 °C
Blahoslav
Piatok
Zamračené
14 °C / 2 °C
Beňadik
Sobota
Občasný dážď
14 °C / 2 °C
Adrián
Nedeľa
Dážď
11 °C / 2 °C
Gabriel
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd