Blíži sa front. Po horúčavách prinesie konečne zrážky

Peter Minárik

https://www.imeteo.sk/meteowarningUž počas piatkového popoludnia začne počasie na našom území ovplyvňovať studený front. Ten prinesie búrky, ale aj toľko potrebný dážď. Spadnúť môže niekoľko desiatok milimetrov zrážok.

Od horúčav si konečne na pár dní oddýchneme a naše záhrady a rozpálený asfalt, či betón schladí toľko potrebný dážď. Počasie totiž už v piatok začne ovplyvňovať studený front, ktorý naše územie opustí až v sobotu večer. Dovtedy nás bude kropiť zrážkami.

Prvé zrážky sa objavia v piatok popoludní na severozápade a severe Slovenska. Počas večera a noci na sobotu sa zrážky budú rozširovať nad západné a stredné Slovensko. Najskôr pôjde o búrky, ktoré môžu byť aj intenzívnejšie, no tie potom prejdú do dažďa a pršať môže aj niekoľko hodín.

V sobotu sa búrky sústredia najmä nad stredné a východné Slovensko a na západe a severozápadu bude už len pršať. 

Posledné zrážky opustia naše územie v sobotu večer. Počas piatka a soboty spadne najviac zrážok na celom našom území, no vlaha by mala v nejakej miere prísť na takmer celé naše územie. Viac o situácii vo Vašom okrese si pozrite TU.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Zamračené
15 °C / -1 °C
Vojtech
Zajtra
Dážď
10 °C / 2 °C
Juraj
Štvrtok
Prehánky
12 °C / 0 °C
Marek
Piatok
Občasný dážď
17 °C / -1 °C
Jaroslava
Sobota
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Nedeľa
Polooblačno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd