Blíži sa sneženie, ale aj mrznúci dážď. Pozor na poľadovicu

Blíži sa sneženie, ale aj mrznúci dážď. Pozor na poľadovicu
Peter Minárik

V nachádzajúcich hodinách dajte veľký pozor na cestách. Blíži sa totiž studený front, ktorý prinesie sneženie ale aj mrznúce zrážky a bude tak veľmi šmykľavo.

Už o pár minút začne počasie na našom území ovplyvňovať studený front, ktorý bude mať dnes dominantný vplyv na počasie na našom území. Tento studený front už v týchto chvíľach ovplyvňuje počasie v susednom Česku, kde prináša poľadovicu a v severných regiónoch aj sneženie.

Ešte počas dopoludnia začnú zrážky ovplyvňovať aj naše územie. V severných regiónoch Slovenska sa treba pripraviť prevažne na sneženie, no inde treba počítať aj s dažďom.

Problémom je však to, že vo výškach sa nachádza o čosi teplejší vzduch a z tohto dôvodu zrážky, najmä na západe môžu vypadávať vo forme kvapiek, ktoré na podchladenom zemskom povrchu môžu namŕzať. Teplota sa totiž v nižších výškach pohybuje prevažne pod bodom mrazu.

Predovšetkým na západe Slovenska sa pripravte na komplikácie, ktoré prinesie mrznúci dážď.

V severných regiónoch Slovenska počítajte prevažne so snežením, pri ktorom môže napadnúť do 5 cm nového snehu.

Viac o situácii Vo Vašom okrese sa dočítate TU.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Oblačno
18 °C / 2 °C
Soňa
Zajtra
Skoro jasno
23 °C / 2 °C
Miroslav
Sobota
Jasno
25 °C / 6 °C
Vieroslava
Nedeľa
Jasno
24 °C / 7 °C
Benjamín
Pondelok
Skoro jasno, prehánky
23 °C / 10 °C
Hugo
Utorok
Občasný dážď
15 °C / 4 °C
Zita
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd