Blížia sa ďalšie zrážky. Príde sneženie, ale aj mrznúce zrážky

Peter Minárik

Počas nadchádzajúcich hodín začne počasie na našom území ovplyvňovať oklúzny front, ktorý prinesie do našej oblasti ďalšiu vlnu zrážok. Vo vyšších polohách sa budú vyskytovať zrážky snehové, naopak v nižších polohách sa môžu vyskytovať aj mrznúce zrážky.

Uplynulé hodiny priniesli do našej oblasti vlnu zrážok a ochladenia, v dôsledku čoho sa sneženie vyskytlo hneď na niekoľkých miestach severného a východného Slovenska, kde dokonca napadol aj sneh.

Tento víkend do našej oblasti prúdi chladnejší vzduch, ktorý prináša mrazivé teploty, no zrážky sa zatiaľ nevyskytujú.

To sa však už čoskoro zmení. Do našej oblasti má zamierené oklúzny front, ktorý prinesie na naše územie zrážky. Tie budú aj snehové a aj namŕzajúce.

Zrážky dorazia v noci a ráno

Cez strednú Európu začína postupovať oklúzny front, ktorý dnes prinesie sneženie predovšetkým do Česka. K nášmu územiu by mali zrážky doraziť v skorých ranných hodinách.

Oklúzny front prinesie taktiež sneženie a to predovšetkým do severozápadných oblastí nášho územia, avšak v najnižších polohách pod nadmorskou výškou 400 metrov pôjde prevažne o zrážky kvapalné.

S tým súvisí ďalšia hrozba. Keďže už vo výškach sa natlačí o čosi teplejší vzduch, zatiaľ čo v nižších polohách sa bude nachádzať chladnejší vzduch, tak hrozí riziko, že zrážky budú namŕzať a vytvárať sa pri nich bude poľadovica.

Bude sa postupne otepľovať

Príliv chladného vzduchu, ktorý do našej oblasti zatekal počas uplynulého víkendu sa na začiatku nového týždňa zastaví a našu oblasť čaká o čosi teplejší vzduch, ktorý vyženie hranicu sneženia opäť do vyšších polôh.

Po veľmi chladných a zimných dňoch nás čaká návrat do teplotného normálu. Vývoj počasia deň po dni si pozriete TU.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Dážď
10 °C / 2 °C
Juraj
Zajtra
Prehánky
12 °C / 0 °C
Marek
Piatok
Občasný dážď
17 °C / -1 °C
Jaroslava
Sobota
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Nedeľa
Polooblačno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pondelok
Polooblačno
25 °C / 5 °C
Lea
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd