Blížia sa inverzné dni

Peter Minárik
Zrážok v nasledujúcom období nebude veľa. Blíži sa inverzný charakter počasia, ktorý by na našom území mal vydržať niekoľko dní.
Situácia v Európe je aktuálne pomerne zaujímavá. V okolí Britských ostrovov sa nachádza hlboká tlaková níž, ktorá prináša veľmi búrlivé počasie do severozápadnej časti Európy. Naopak nad Ruskom sa usadila tlaková výš, ktorá do tejto časti Európy prináša stabilné počasie. Tlaková výš však prináša aj chladnejší vzduch, a tak v takom Rusku teploty klesajú pod bod mrazu.

Naše územie sa nachádza medzi týmito dvoma tlakovými útvarmi, vďaka čomu prúdi do našej oblasti teplejší a v nasledujúcich dňoch aj vlhší vzduch. Toto prúdenie prinesie na naše územie inverzný charakter počasia.
Posledné dni pracovného tyždňa by mali byť prevažne jasné až polojasné. Ráno sa však v nižších polohách budú vyskytovať hmly, ktoré sa ojedinele môžu udržať aj po celý deň. Teploty sa budú pohybovať v intervale +17 až +23°C.

No už počas víkendu zavládne oblačné a hmlisté počasie na takmer celom území Slovenska. Pri tomto počasí sa maximálne denné teploty budú šplhať do +20°C.
Vyhliadky na nasledujúci týždeň nedávajú výraznému zlepšeniu počasia šancu. To by sa malo zmeniť až v poslednej októbrovej dekáde.
Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Oblačno
18 °C / 2 °C
Soňa
Zajtra
Skoro jasno
23 °C / 2 °C
Miroslav
Sobota
Jasno
25 °C / 6 °C
Vieroslava
Nedeľa
Jasno
24 °C / 7 °C
Benjamín
Pondelok
Skoro jasno, prehánky
23 °C / 10 °C
Hugo
Utorok
Občasný dážď
15 °C / 4 °C
Zita
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd