Blížia sa k nám búrky a ochladenie. V nedeľu bude už o 10°C chladnejši

Peter Minárik
Studený front sa aktuálne nachádza nad oblasťou Českej republiky. Podvečer začne ovplyvňovať počasie aj u nás a prinesie príjemné osvieženie.

Horúce počasie už o pár hodín skončí a už nasledujúcu noc sa môžeme príjemne vyspať. Oddýchnuť od horúčav si budeme môcť aj nasledujúce dni. Trópy nás síce nečakajú, ale bude príjemne teplo s teplotami až do +30°C.

Teploty stúpajú k +34°C

Na našom území je aktuálne mimoriadne teplo. Najteplejšie bolo k 17:00 v Prievidzi, kde sa ortuť teplomera dostala na +33,7°C. Druhým najteplejším miestom bol Stropkov s +33,3°C a treticu uzatvára Milhostov s rovnými +33°C.

Takéto mimoriadne vysoké teploty však už čoskoro skončia. Počasie totiž začína ovplyvňovať studený front, ktorý už v priebehu dnešného dňa prináša veľké teplotné rozdiely do Českej republiky. Zatiaľ čo na Morave sa teploty šplhajú k +33°C, tak v okolí Karlových Varov je len okolo +16°C, čo je ochladenie o viac ako 15°C.


Prúdenie sa zmení na chladnejšie

Frontálny systém, ktorý postupuje cez Českú republiku, Poľsko a Rakúsko začne počas nasledujúcej noci postupovať cez naše územie a teplé prúdenie sa zmení okolo tlakovej níže so stredom západne od Nórska na chladnejšie severozápadné.

Večer prídu búrky

Počas večerných hodín studený front na naše územie prinesie búrky a dážď. Búrky sa počas nočných hodín presunú cez naše územie smerom na východ.

Najviac zrážok by podľa aktuálnych prepočtov numerických modelov malo spadnúť na severozápade Slovenska. Úhrny zrážok sa môžu šplhať až k 40 mm a to vďaka búrkam. Búrky, ktoré sa vyskytnú by mali byť sprevádzané predovšetkým prívalovými zrážkami a silnými poryvmi vetra.

V nedeľu sa už ochladí

Zatiaľ čo v sobotu sa teploty aj na severozápade Slovenska dostali k +32°C, tak zajtrajšie teploty sa tu budú pohybovať len okolo +20°C, čo je ochladenie o viac ako 10°C. Ochladí sa však na celom našom území. Tridsiatky sa už nevyskytnú a maximálne denné teploty sa zajtra vyšplhajú už len na +18 až +24°C. Na juhu môže byť ešte nad +25°C.

Od pondelka nás opäť čaká pekné slnečné letné počasie s teplotami do +30°C.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
23 °C / 2 °C
Miroslav
Zajtra
Jasno
25 °C / 6 °C
Vieroslava
Nedeľa
Jasno
24 °C / 7 °C
Benjamín
Pondelok
Skoro jasno, prehánky
23 °C / 10 °C
Hugo
Utorok
Občasný dážď
15 °C / 4 °C
Zita
Streda
Prehánky
17 °C / 1 °C
Richard
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd