Blížiaca sa víchrica bude najsilnejšia za uplynulých 7 rokov

Blížiaca sa víchrica bude najsilnejšia za uplynulých 7 rokov
Peter Minárik

Silný vietor, ktorý zasiahne mnohé štáty Európy prinesie rozsiahle narušenia verejnej dopravy. Silný vietor by mal byť na Britských ostrovoch najsilnejší za uplynulých 7 rokov.

Víchrica, ktorá dostala po britských meteorológov meno Ciara a po nemeckých Sabine značne skomplikuje život v mnohých štátoch Európy, pričom prvá vlna nepriaznivého počasia zasiahne Britské ostrovy, kde môže byť vietor najsilnejší za uplynulých 7 rokov.

Intenzita vetra môže najmä v pobrežných oblastiach dosahovať rýchlosť až 130 km/h, pričom vo vnútrozemí Britských ostrovov by mal vietor fúkať s rýchlosťou 60 až 100 km/h. 

Víchrica Ciara by mala spôsobovať aj materiálne škody a v pobrežných oblastiach naviac hrozia záplavy z dôvodu vzdutia hladiny v dôsledku silného prílivu. Príchod silného vetra sa očakáva v sobotu večer a zotrvávať by mal až do pondelka.

Počas nedele sa siný vietor presunie do oblasti Beneluxu a Nemecka, kde taktiež počítajú s rozsiahlymi komplikáciami a to predovšetkým v severnej polovici Nemecka. Nemecké železnice vyzvali, aby sa ľudia cestovaniu vlaku od nedele do utorka radšej vyhli. Vietor by totiž v severnej polovici Nemecka mal dosahovať nárazy o sile 100 až 120 km/h. 

V noci z nedele na pondelok sa potom silný vietor priženie aj nad Česko a nad naše územie. Najsilnejší vietor by mal fúkať na horách a to s rýchlosťou aj cez 120 km/h. Spomedzi nižších polôh by mal byť najsilnejší vietor na západe Slovenska, kde bude dosahovať rýchlosť okolo 90 km/h.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
23 °C / 2 °C
Miroslav
Zajtra
Jasno
25 °C / 6 °C
Vieroslava
Nedeľa
Jasno
24 °C / 7 °C
Benjamín
Pondelok
Skoro jasno, prehánky
23 °C / 10 °C
Hugo
Utorok
Občasný dážď
15 °C / 4 °C
Zita
Streda
Prehánky
17 °C / 1 °C
Richard
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd