Blízky východ zasiahla snehová fujavica

Peter Minárik
Snežilo v časti Izraela, Západného brehu, Libanonu, Jordánska a Sýrie. Neprejazdné boli viaceré cesty.
Časť Blízkeho východu v piatok opäť zasiahlo silné sneženie, informovala agentúra AP. Snežilo v časti Izraela, Západného brehu, Libanonu, Jordánska a Sýrie.

Kvôli snehovej búrke boli v piatok neprejazdné cesty na výjazde z Jeruzalema a sneh napadol aj v púštnych mestách Beer Ševa, Dimona a Jerucham.

Silné sneženie zasiahlo aj Golanské výšiny i Západný breh. V palestínskom pásme Gazy zasa od štvrtka večera výdatne prší.

Hovorkyňa jeruzalemskej radnice Brachie Sprungová informovala, že v meste napadlo 25 centimetrov snehu a očakáva sa, že do večera pripadne ďalších desať centimetrov snehu.

Snehová nádielka v Jeruzaleme skomplikovala premávku na cestách. Až do odpratania snehu nepremávala ani mestská hromadná doprava na drvivej väčšine liniek, informoval spravodajský server Ynetnews.

Ako uviedla agentúra AP, premávku električiek v Jeruzaleme prerušili po tom, ako sa v noci na piatok dve električky vykoľajili na snehom zasypaných tratiach. Pri incidente sa nikto nezranil, uviedol hovorca dopravného servisu Ozel Vatik.

Miestni obyvatelia si však snehovú nádielku pochvaľovali. "Je to ako v rozprávke," povedala pre agentúru AP Jeruzalemčanka Miriam Leibowitzová, ktorá sa s rodinou prechádzala v zasneženom parku. "V centre Jeruzalema sme cítime ako vo Švajčiarsku," uviedla.

Izraelská meteorologická služba informovala, že tento charakter počasia - sneženie na severe a dážď na juhu krajiny - sa udrží aj počas víkendu, pričom varovala pred možnými záplavami. Od pondelka sa má v oblasti výrazne otepliť - očakávajú sa na túto časť roka nezvyčajne vysoké teploty.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Oblačno
18 °C / 2 °C
Soňa
Zajtra
Skoro jasno
23 °C / 2 °C
Miroslav
Sobota
Jasno
25 °C / 6 °C
Vieroslava
Nedeľa
Jasno
24 °C / 7 °C
Benjamín
Pondelok
Skoro jasno, prehánky
23 °C / 10 °C
Hugo
Utorok
Občasný dážď
15 °C / 4 °C
Zita
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd