Britské ostrovy čaká veľmi veterný víkend

Britské ostrovy čaká veľmi veterný víkend
Ľubomír Franko

Do oblasti Britských ostrovov sa presunie počas nasledujúceho víkendu hlboká tlaková níž, ktorá prinesie na viaceré miesta silný nárazový vietor.

Cez víkend sa v oblasti Britských ostrovov čaká výraznejšia zmena v počasí. V noci zo soboty na nedeľu sa severozápadne od Britských ostrovov prehĺbi tlaková níž, po ktorej prednej strane prenikne nad ostrovy chladnejší vzduch.

Súčasne s chladným vzduchom sa však aj výraznejšie rozfúka. Najmä počas nedele môžu nárazy vetra v Severnom Írsku a v Škótsku dosiahnuť aj viac ako 100 km/h.

Cyklonálne počasie sa postupne prejaví aj na našom území. Od budúceho pondelku bude počasie výrazne premenlivé. Teplý vzduch vo výškach sa niekoľkokrát vymení s chladnejším.

Takýto charakter počasia zvykne priniesť na Slovensko aj výdatnejšie zrážky, ktoré sa ale vyskytujú predovšetkým v oblasti Oravy a Kysúc. 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
23 °C / 2 °C
Miroslav
Zajtra
Jasno
25 °C / 6 °C
Vieroslava
Nedeľa
Jasno
24 °C / 7 °C
Benjamín
Pondelok
Skoro jasno, prehánky
23 °C / 10 °C
Hugo
Utorok
Občasný dážď
15 °C / 4 °C
Zita
Streda
Prehánky
17 °C / 1 °C
Richard
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd