Búrka Glória zasiahla Španielsko a zabila už troch ľudí

Búrka Glória zasiahla Španielsko a zabila už troch ľudí
Peter Minárik

V Španielsku zúri nepriaznivé počasie, ktoré prináša sneženie aj silný vietor. Nepriaznivé počasie si v pondelok vyžiadalo tri obete a zlé počasie má pretrvávať až do stredy.

Už tri obete na životoch si vyžiadalo vyčíňanie búrky Gloria v Španielsku. Tá prináša silné nárazy vetra, vysoké vlny, nízke teploty a výdatnú snehovú nádielku. 

V piatich provinciách vyhlásili úrady pre zlé počasie najvyšší stav pohotovosti. Národná meteorologická služba zaznamenala v provincii Valencia nárazy o sile až 115 km/h. 

Nepriaznivé počasie má celkovo zatiaľ 3 obete. V provincii Avila zasiahla odtrhnutá strecha 63-ročného muža.

V meste Gandia, neďaleko Valencie zahynula následkom nízkych teplôt 54-ročná bezdomovkyňa a poslednou potvrdenou obeťou je muž z regiónu Asturias, ktorého zrazilo auto počas toho, ako nasadzoval snehové reťaze. 

Nepriaznivé počasie si vynútilo zatvorenie letiska vo východošpanielskom prístavnom meste Alicante a zhruba 200 letov bolo zrušených. 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Prehánky
12 °C / -3 °C
Jela
Zajtra
Občasný dážď
13 °C / -4 °C
Marcel
Nedeľa
Prehánky
13 °C / -4 °C
Ervín
Pondelok
Prehánky
13 °C / -3 °C
Slavomír
Utorok
Prehánky
12 °C / -3 °C
Vojtech
Streda
Občasný dážď
13 °C / -2 °C
Juraj
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd