Búrka prekračuje slovenské hranice. Pozor na vietor !

Peter Minárik

Silná búrka sa ženie západným Maďarskom a v týchto chvíľach sa nachádza nad slovensko-maďarským pohraničím. Prinesie najmä prudké nárazy vetra a prívalový lejak.

Výrazná búrka začína v týchto chvíľach postupovať nad naše územie. Postupuje nad okresy Dunajská Streda, Komárno a Nové Zámky. 

Neskôr sa rozšíri do ďalších okresov ako Šaľa, Nitra, Levice, Krupina, Veľký Krtíš a Lučenec. Podľa všetkého by mala byť búrka najintenzívnejšia v Podunajskej nížine a v južnej polovici stredného Slovenska. 

Búrky však hrozia na celom väčšine západného a stredného Slovenska. Výnimkou by malo byť Záhorie a zrejme aj Považie, či Orave alebo Kysuce. Búrka by sa v skorých ranných hodinách mala rozpadať nad stredným Slovenskom. 

Počas búrky treba počítať s výraznými prívalovými zrážkami a na čele búrok bude silnieť silný vietor, ktorý môže v nárazoch dosahovať rýchlosť až okolo 25 m/s. Čaká nás tak búrlivá noc.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Polooblačno
13 °C / 0 °C
Marek
Zajtra
Skoro jasno
16 °C / -2 °C
Jaroslava
Sobota
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Nedeľa
Skoro jasno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pondelok
Jasno
25 °C / 7 °C
Lea
Utorok
Jasno
26 °C / 7 °C
Anastázia
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd