Búrkový systém je už na hraniciach. Čakajte prívalové zrážky

Dominik Cenkner

Systém búrok, o ktorom sme vás informovali pred zhruba hodinou, už dorazil na hranice so Slovenskom. Prináša so sebou najmä výdatnejšie zrážky.

Búrkový komplex, ktorý počas dňa vyčíňal na severe Talianska sa presúval ďalej na severovýchod, pričom v týchto chvíľach už dorazil aj nad Slovensko. Zaznamenali sme už aj desiatku úderov bleskov.

Búrky sú sprevádzané najmä výdatnejšími zrážkami. V Maďarsku úhrny dosahovali do 50 mm. Za krátky čas však aj takéto množstvo môže spôsobiť škody.

Podobná situácia sa očakáva aj u nás, zrážok bude postupne pribúdať, a to najmä na juhu západného a stredného Slovenska. Aktuálne sa maximálne úhrny namerali na hranici 20 mm.

Vyskytnúť sa môže aj silnejší nárazový vietor. Ten ešte podvečer spôsobil veľké škody na Istrijskom poloostrove v Chorvátsku.

Momentálnu polohu prehánok a búrok môžete sledovať prostredníctvom nášho iRadaru.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
23 °C / 2 °C
Miroslav
Zajtra
Jasno
25 °C / 6 °C
Vieroslava
Nedeľa
Jasno
24 °C / 7 °C
Benjamín
Pondelok
Skoro jasno, prehánky
23 °C / 10 °C
Hugo
Utorok
Občasný dážď
15 °C / 4 °C
Zita
Streda
Prehánky
17 °C / 1 °C
Richard
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd