Búrky boli včera intenzívne a budú aj dnes

Peter Minárik

Asi jedinou pozitívnou správou na súčasnej búrkovej situácii je fakt, že intenzívne zrážky pomáhajú skoncovať so suchom o čom sme sa presvedčili aj počas včerajšieho dňa.

Rekordný zrážkový úhrn bol počas včerajšieho dňa zaznamenaný v obci Lom nad Rimavicou v okrese Brezno, kde spadlo až 70 mm zrážok. 

Druhou lokalitou, kde spadlo počas búrok najviac zrážok sú Lazy pod Makytou, kde včera spadlo až 47,3 mm zrážok.

Ako vidieť na mape včerajších úhrnov, tak zrážky sa vyskytli na viacerých miestach, no napríklad na krajnom juhozápade chýbali.

Včerajšie búrky boli pritom veľmi intenzívne. Na našom území udrelo viac ako 19 000 bleskov, pričom najviac bleskov udrelo v oblasti Nových Zámkov.

S búrkovou situáciou to počas dnešného dňa bude veľmi podobné. Opäť sa počas dopoludnia bude prehrievať a labilizovať vzduch a v priebehu popoludnia sa na viacerých miestach budú vyskytovať búrky. Tie môžu byť sprevádzané aj prívalovými zrážkami.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Prehánky
12 °C / -3 °C
Jela
Zajtra
Občasný dážď
13 °C / -4 °C
Marcel
Nedeľa
Prehánky
13 °C / -4 °C
Ervín
Pondelok
Prehánky
13 °C / -3 °C
Slavomír
Utorok
Prehánky
12 °C / -3 °C
Vojtech
Streda
Občasný dážď
13 °C / -2 °C
Juraj
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd