Búrky budú na dennom poriadku a teploty pôjdu vysoko

Peter Minárik
V najbližších dňoch nás síce čakajú pomerne vysoké teploty, ale v priebehu dňa sa budú vyskytovať aj búrky.
Počasie v našej oblasti bude až do utorka pod vplyvom oblasti nižšieho tlaku. Zároveň bude do našej oblasti od juhu zatekať veľmi teplý vzduch, vďaka čomu sa teploty počas dňa budú šplhať na vysoké hodnoty. V priebehu popoludnia sa však budú objavovať aj búrky, ktoré prinesú schladenie.

Už v priebehu nedele treba počítať s búrkami a to najmä v oblasti stredného Slovenska, predovšetkým v jeho severnej časti. Na zvyšku územia by malo prevládať premenlivé počasie s teplotami medzi +24 až +30°C. Ojedinele však teplota môže na juhu pokoriť aj hranicu +30°C.

Vo veľmi podobnom duchu počasia sa bude niesť aj pondelok, ale teploty budú počas dňa stúpať ešte vyššie. Maximálne sa dostanú až na hodnoty okolo +33°C.

V priebehu utorka sa črtá výrazná zmena počasia. Od západu by do našej oblasti mal postúpiť studený front, ktorý prinesie organizované búrky, ktoré môžu byť sprevádzané veľmi nebezpečnými sprievodnými javmi. Búrky a zrážky hrozia na celom Slovensku.
Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Prehánky
13 °C / -1 °C
Rudolf
Zajtra
Prehánky
12 °C / -1 °C
Valér
Piatok
Prehánky
11 °C / -3 °C
Jela
Sobota
Občasný dážď
10 °C / -4 °C
Marcel
Nedeľa
Občasný dážď
11 °C / -4 °C
Ervín
Pondelok
Prehánky
11 °C / -2 °C
Slavomír
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd