Búrky čakajte aj cez víkend. Opäť môžu byť intenzívne

Peter Minárik

Na počasí sa nič výraznejšie nezmení ani počas víkendu. Naďalej sa budeme nachádzať v teplom a vlhkom vzduchu, v ktorom sa budú tvoriť prehánky a búrky.

Cez víkend zavládne na našom území opäť teplé počasie, no bude veľmi vlhko. Vlhký vzduch sa tak opäť bude labilizovať a prinesie výraznejšie búrky. 

Ako vidieť na simulácii, tak búrky začnú vznikať popoludní najmä v horských oblastiach. Nakoľko bude dynamika veľmi slabá, tak búrky budú rýchlo vznikať, vypršia sa nad danou oblasťou a opäť rýchlo zaniknú.

Takéto búrky sú pomerne nebezpečné. Na jedno miesto totiž dokážu priniesť intenzívne prívalové zrážky, ktoré môžu priniesť lokálne zatopenia.

Počas víkendu tak buďte v strehu, obzvlášť ak plánujete ísť na hory. Búrky budú veľmi nepredvídateľné a môžu Vás náhle zasiahnuť. 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Polooblačno
13 °C / 0 °C
Marek
Zajtra
Skoro jasno
16 °C / -2 °C
Jaroslava
Sobota
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Nedeľa
Skoro jasno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pondelok
Jasno
25 °C / 7 °C
Lea
Utorok
Jasno
26 °C / 7 °C
Anastázia
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd