Búrky, dážď a silný vietor zmenia charakter počasia

Peter Minárik
Po teplom víkende sa treba pripraviť na pestrý začiatok týždňa. Nebezpečných javov nás čaká veľmi veľa.
Víkend bol opäť ako stvorený na krásny relax. Teploty sa dostali až k +25°C. Tomu všetkému je však koniec, pretože v pondelok do našej oblasti prílev teplého vzduchu vyvrcholí a pridajú sa búrky. V utorok to bude ešte horšie a na celom území budete potrebovať dáždnik alebo rovno aj pršiplášť.

Pondelok s búrkami
Dnešný deň bude spočiatku prevažne polooblačný. V priebehu popoludnia však oblačnosti bude pribúdať a najmä na západnom a strednom Slovensku sa pripravte na možný výskyt búrok. Tie ak sa vyskytnú tak budú sprevádzané predovšetkým prívalovými zrážkami. Na západe dnes zosilnie vietor. Ten môže fúkať s rýchlosťou 15 až 25 m/s.

Utorok s poriadnym lejakom
V priebehu utorka bude cez naše územie veľmi pomaly postupovať zvlnený studený front, ktorý na mnohé miesta prinesie výdatný dážď. Úhrny zrážok sa môžu pohybovať aj medzi 15 až 30 mm a miestami sa môžu vyskytovať aj búrky a to najmä na východe.

Pozor si však treba dať na poriadne silný vietor. Ten bude v nárazoch fúkať na celom území, pričom na západe Slovenska, na hrebeňoch Tatier a vo Východoslovenskej nížine môže v nárazoch ojedinele dosiahnúť silu víchrice.

Zlepšenie počasia od stredy
Za studeným frontom k nám prenikne chladnejší vzduch. V stredu sa denné teploty dostanú zväčša na +8 až +14°C a ráno je možný výskyt prízemného mrazu a to najmä na severe. Počas dňa sa však začne od západu nasúvať oblasť tlakovej výše, ktorá prinesie polojasné až polooblačné počasie.
Detailnejšie informácie o vývoji počasia vo Vašej lokalite môžete priebežne SLEDOVAŤ TU.
Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Prehánky
13 °C / -1 °C
Rudolf
Zajtra
Prehánky
12 °C / -1 °C
Valér
Piatok
Prehánky
11 °C / -3 °C
Jela
Sobota
Občasný dážď
10 °C / -4 °C
Marcel
Nedeľa
Občasný dážď
11 °C / -4 °C
Ervín
Pondelok
Prehánky
11 °C / -2 °C
Slavomír
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd