Búrky dorazia po 17-tej. Prinesú krúpy a silný vietor

Búrky dorazia po 17-tej. Prinesú krúpy a silný vietor
Ľubomír Franko

Cez Moravu sa momentálne presúvajú ďalej na východ intenzívne búrky, ktoré prinášajú krupobitie a silný nárazový vietor. Po 17-tej hodine by mali doraziť na naše územie.

Cez Moravu sa presúvajú ďalej na východ intenzívne búrky. Momentálne sa nachádzajú v oblasti Brna a prinášajú krupobitie a silný nárazový vietor.

Búrky vytvorili líniu, ktorá postupuje smerom nad naše územie. Doraziť by mali niekedy medzi 17-tou a 18-tou hodinou a zasiahnuť by mali najmä sever Záhoria, Trenčiansky a neskôr aj Žilinský kraj. 

Búrky priniesli do Česka už silné nárazy vetra, ktoré presiahli hranicu 100 km/h. Podobné nárazy očakávame aj na našom území. 

Línia sa aktuálne nachádza v oblasti Zlína. Formovať sa začína do kompaktnejšej línie, čo môže značiť počiatočné fázy ,,squal-line". Systémy tohto typu často produkujú extrémne nárazy vetra na širšej škále. Pred silnými búrkami na severe Moravy, severozápade Slovenska a juhu Poľska už varuje najvyššou výstrahou aj ESTOFEX.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Prehánky
12 °C / -3 °C
Jela
Zajtra
Občasný dážď
13 °C / -4 °C
Marcel
Nedeľa
Prehánky
13 °C / -4 °C
Ervín
Pondelok
Prehánky
13 °C / -3 °C
Slavomír
Utorok
Prehánky
12 °C / -3 °C
Vojtech
Streda
Občasný dážď
13 °C / -2 °C
Juraj
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd