Búrky dorazia v noci. Zajtra budú aj INTENZÍVNE

Ľubomír Franko

Búrky k nám dorazia už v nočných hodinách. Počas zajtrajšieho dňa budú aj intenzívne, sprevádzané krupobitím a nárazovým vetrom. 

V teplom a vlhkom vzduchu sa už dnes pred frontom ojedinele tvorili prehánky či búrky. Vznik konvektívnej, kopovitej oblačnosti sa očakáva aj počas noci na zajtra. Búrky sa budú tvoriť v hornatých oblastiach stredného Slovenska a prinesú najmä intenzívne prívalové zrážky.

Počas zajtrajšieho popoludnia budú búrky vznikať na mnohých miestach Slovenska. Pôjde zatiaľ o predfrontálne búrky, ktoré môžu priniesť intenzívne prívalové zrážky a krupobitie. 

V popoludňajších hodinách začne od západu Slovenska postupovať samotný front, na ktorom sa budú tvoriť intenzívne búrky. Ten sa bude vlniť a postupne prinesie výraznejšie zrážky. Búrky na fronte budú sprevádzané prívalovými zrážkami, silným vetrom a krupobitím. Front by mal postupovať našim územím od cca 16:00 do 4:00. Za tento čas sa dostane aj nad východné Slovensko, kde taktiež prinesie búrky.

Za frontom sa následne výrazne ochladí. Už v sobotu teploty na západe a severozápade nemusia vystúpiť nad +20 °C. Do nedeľňajšieho večera sa ochladí už na celom území, vrátane juhu a východu, kde v sobotu bude ešte teplo.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
23 °C / 2 °C
Miroslav
Zajtra
Jasno
25 °C / 6 °C
Vieroslava
Nedeľa
Jasno
24 °C / 7 °C
Benjamín
Pondelok
Skoro jasno, prehánky
23 °C / 10 °C
Hugo
Utorok
Občasný dážď
15 °C / 4 °C
Zita
Streda
Prehánky
17 °C / 1 °C
Richard
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd