Prehánky, búrky a dážď sa dnes vyskytnú na mnohých miestach

Ľubomír Franko

Počasie bude počas dnešného dňa ovplyvňovať tlaková níž nad strednou Európou. Jej stred sa bude presúvať z Nemecka nad južné Poľsko a s ňou spojený studený front postúpi cez naše územie. Očakávame prehánky, dážď ale aj búrky, ktoré môžu byť intenzívne. 

Počas dnešného dňa bude ďalej na východ postupovať studený front. Ten už v týchto chvíľach prináša početné, prevažne trvalé zrážky do oblasti západného Slovenska. Tieto zrážky vy sa postupne mali rozšíriť nad celý západ. Front bude postupovať ďalej na východ a prinesie aj búrky, ktoré môžu byť aj intenzívne.

Vo veľkej oblačnosti by mali búrky začať vznikať už okolo poludnia v oblasti stredného Slovenska. Presúvať sa budú ďalej na sever až severovýchod. Búrky sa môžu organizovať, keďže by sa mali tvoriť v dynamicky priaznivom prostredí. Popoludní sa podobne ako na strednom očakávajú búrky aj na východe. 

Búrky prinesú najmä prívalové zrážky, no ich životnosť dlhá nebude. Z búrkovej konvektívnej oblačnosti tak neskôr vzniknú trvalejšie, stratiformné zrážky a prehánky. Zrážky sa budú vyskytovať aj večer a začnú od západu ustávať počas noci. Do štvrtku rána naprší od 20 do 40 mm, pričom najviac by malo spadnúť vo východnej polovici Slovenska.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Prehánky
12 °C / -3 °C
Jela
Zajtra
Občasný dážď
13 °C / -4 °C
Marcel
Nedeľa
Prehánky
13 °C / -4 °C
Ervín
Pondelok
Prehánky
13 °C / -3 °C
Slavomír
Utorok
Prehánky
12 °C / -3 °C
Vojtech
Streda
Občasný dážď
13 °C / -2 °C
Juraj
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd