Búrky mieria na západ. Noc bude búrlivá aj inde

Búrky mieria na západ. Noc bude búrlivá aj inde
Peter Minárik

Oblasť západného Slovenska zasiahnu nočné búrky, ktoré tu prinesie studený front. Prvé búrky sa už objavujú a budú sa rozširovať v priebehu noci aj do ostatných oblastí Slovenska. 

Pred nami je búrlivá noc plná bleskov. Lovci búrok si prídu na svoje. Z Maďarska prichádza nad Podunajskú nížinu vlna búrok, ktorá tu bude v nasledujúcich hodinách narastať.

Intenzívne búrky sa už v týchto chvíľach vyskytujú v oblasti Štúrova a postupne sa búrková činnosť bude rozširovať aj nad ďalšie oblasti západného Slovenska. S búrkami počítajte najmä v Nitrianskom a na juhu Trnavského kraja.

predpoveď počasia na 1:00
predpoveď počasia na 1:00

Skoro ráno však numerické modely počítajú s tým, že sa búrky začnú tvoriť aj v oblasti východného Slovenska a vyskytovať sa môžu aj na juhu nášho územia. Búrlivo tak počas noci bude aj na východe Slovenska.

Predpoveď počasia na 4:00
Predpoveď počasia na 4:00

S nočnými búrkami však ojedinele treba počítať aj v Banskobystrickom kraji. Nočné búrky budú sprevádzané najmä bleskovou aktivitou a intenzívnymi zrážkami. Búrky tak skoro neskončia a vyskytovať sa budú aj v priebehu pondelka.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Zamračené
15 °C / -1 °C
Vojtech
Zajtra
Dážď
10 °C / 2 °C
Juraj
Štvrtok
Prehánky
12 °C / 0 °C
Marek
Piatok
Občasný dážď
17 °C / -1 °C
Jaroslava
Sobota
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Nedeľa
Polooblačno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd