Búrky nám hrozia aj najbližšie dni. Bude veľmi TEPLO

Ľubomír Franko

Počasie na našom území je momentálne pod vplyvom nevýraznej oblasti vyššieho tlaku vzduchu. Na mnohých miestach sa tvoria búrky, ktoré prinášajú výraznejšie zrážky.

Počas najbližších dní sa žiadna zmena v počasí neočakáva. Po zadnej strane tlakovej výše so stredom nad západným Ruskom k nám bude pokračovať prílev teplého tropického vzduchu.

Zatiaľ čo dnes sú podmienky pre búrky najlepšie na strednom a východnom Slovensku, počas zajtrajšieho dňa tu začne od juhovýchodu prenikať už o niečo suchší vzduch. Búrky sa tak budú zajtra tvoriť miestami na západe, ojedinele na strednom Slovensku a na východe sa už neočakávajú.

Suchší vzduch sa bude nad našim územím nachádzať aj v utorok a stredu. V utorok budú mať búrky najlepšie podmienky na západe, kde sa vyskytnú ojedinele, inde len výnimočne. V stredu sa prehánky či búrky už takmer vôbec neočakávajú a malo by byť počas celého dňa jasno až polojasno.

Bude veľmi teplo, aj cez +30 °C

Minimálne do štvrtku nás čakajú vysoké teploty. Tie by mali dennodenne presahovať +20 °C, ojedinele budú teploty aj tropické. Očakávame ich v rozsahu od +23 do +30 °C, na juhozápade či juhovýchode môže byť až do +32 °C. 

Horúce nebudú len dni. Najmä na západe Slovenska by sme počas prvej polovice pracovného týždňa mali zaznamenať aj prvé tropické noci, tj. noci keď teplota neklesne pod +20 °C.

Teploty tak budú nadpriemerne vysoké a najmä stabilné. Zmena sa očakáva s príchodom víkendu. Prvé júnové dni môžu priniesť krátkodobé výraznejšie ochladenie ale aj intenzívne búrky.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Oblačno
18 °C / 2 °C
Soňa
Zajtra
Skoro jasno
23 °C / 2 °C
Miroslav
Sobota
Jasno
25 °C / 6 °C
Vieroslava
Nedeľa
Jasno
24 °C / 7 °C
Benjamín
Pondelok
Skoro jasno, prehánky
23 °C / 10 °C
Hugo
Utorok
Občasný dážď
15 °C / 4 °C
Zita
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd