Búrky nás čakajú ešte nasledujúce dni. Treba byť opatrní najmä na horá

Peter Minárik
Plytká tlaková níž, ktorá ovplyvňuje počasie u nás prinesie síce vysoké teploty, ale v nasledujúcich dňoch treba počítať aj s búrkami.

Nad Pobaltím a Ruskom sa nachádza tlaková výš okolo ktorej začal do našej oblasti prúdiť od juhu teplejší vzduch. No nasledujúce dni sa však treba pripraviť aj na búrky. Búrky však nebudú podporované výraznejšou dynamikou, a tak budú mať orografický charakter, čo znamená, že sa budú vyskytovať predovšetkým v oblasti hôr.

Preto, ak nasledujúce dni plánujete turistiku, tak by ste mali byť na horách veľmi opatrní, aby Vás popoludňajšia búrka neprekvapila.

 

V utorok a v stredu nás čaká spočiatku krásny slnečný a veľmi teplý deň. Ortuť teplomera sa dnes vyšplhá na +28 až +34°C, ale zajtra môže byť už o stupeň teplejšie.

Pekné počasie však nevydrží dlho. V priebehu popoludnia sa v oblasti hôr začne vytvárať kopovitá oblačnosť a neskôr búrky. Búrky očakávajte predovšetkým na strednom a severnom Slovensku. Búrky budú mať stacionárny charakter. To znamená, že sa pohybovať príliš nebudú, a tak nad daným územím, ktoré zasiahnú prinesú aj výraznejšie zrážkové úhrny.

 

Búrky v určitej miere hrozia ešte aj vo štvrtok, ale vyskytnú sa len ojedinele. Od piatka by potom mala nastúpiť šnúra teplých a slnečných dní.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Oblačno
18 °C / 2 °C
Soňa
Zajtra
Skoro jasno
23 °C / 2 °C
Miroslav
Sobota
Jasno
25 °C / 6 °C
Vieroslava
Nedeľa
Jasno
24 °C / 7 °C
Benjamín
Pondelok
Skoro jasno, prehánky
23 °C / 10 °C
Hugo
Utorok
Občasný dážď
15 °C / 4 °C
Zita
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd