Búrky postupujú ďalej. Noc bude divoká. Čo nás čaká ?

Peter Minárik

Búrky, ktoré sú súčasťou studeného frontu postupujú cez naše územie smerom na východ. Počas noci bude pokoj najmä na severozápade. Naopak, na východe je ticho pred búrkou.

Na našom pohraničí sa sformovali veľmi intenzívne búrky na čele studeného frontu, ktorý sa v týchto chvíľach presúva cez naše územie. Búrky sa tvoria predovšetkým nad Slovenskom, no vyskytujú sa aj v Maďarsku, či nad Rakúskom.

Podľa aktuálnych dát zo siete Blitzortung, udrelo zatiaľ na našom území cez 25 000 bleskov. Na mapke hustote bleskov môžete vidieť, že najvýraznejšie sa blýskalo na Považí.

Búrky na čele prinášajú najmä silný vietor a prívalové zrážky. Zrážky sú lokálne aj intenzívne. Napríklad na Považí spadlo priemerne od 20 do 30 mm zrážok.

Aktuálne búrky postupujú ďalej. Aktuálne sa čelo búrkového komplexu tiahne od Bardejova, cez Poprad, Banskú Bystricu až po Komárno.

Búrky budú postupovať smerom k juhovýchodu, a tak v oblastiach, kde sa dnes ešte búrky nevyskytli s nimi musíte počítať. Búrky prejdú do dažďa a aktuálne už aj ten začína od severozápadu ustávať. 

Súčasne tiež začína nad naše územie vpadať chladnejší vzduch, ktorý prinesie už zajtra výraznejšie ochladenie.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Oblačno
18 °C / 2 °C
Soňa
Zajtra
Skoro jasno
23 °C / 2 °C
Miroslav
Sobota
Jasno
25 °C / 6 °C
Vieroslava
Nedeľa
Jasno
24 °C / 7 °C
Benjamín
Pondelok
Skoro jasno, prehánky
23 °C / 10 °C
Hugo
Utorok
Občasný dážď
15 °C / 4 °C
Zita
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd