Búrky sa na našom území zdržia minimálne do piatka

Peter Minárik
Prevádzkovatelia kúpalísk a ľudia, ktorí by chceli vyraziť niekde k vode zostanú naďalej smutní. Búrky hrozia na našom území ešte niekoľko dní.
Aktuálne v našej oblasti počasie ovplyvňuje oblasť nižšieho tlaku. Súčasne však do našej oblasti okolo mohutnej tlakovej výše, ktorá sa rozkladá nad východnou Európou prúdi od juhu teplý a zároveň vlhký vzduch v ktorom sa vytvára kopovitá oblačnosť a následné búrky. Situácia sa v najbližších dňoch meniť príliš nebude a aj keď nás čakajú pomerne priaznivé teploty, tak v priebehu popoludnia treba počítať s búrkami a s prehánkami

Najmenej búrok očakávame na západe
V utorok a v stredu očakávame v priebehu noci prevažne polooblačné až oblačné počasie. Počas dňa však na viacerých miestach treba počítať s prehánkami a s búrkami. Tie by sa mali vyskytovať najmä v horských oblastiach a to znamená, že ich najpravdepodobnejší výskyt je v oblasti stredného a východného Slovenska. Najmenej búrok by sa malo vyskytovať na západe, ale to neznamená, že tu počasie bude príjemné. So zrážkami treba počítať aj tu.

Vo štvrtok sa počasie zhorší
V priebehu štvrtka by cez naše územie malo od západu postupovať frontálne rozhranie. Očakáva sa, že toto frontálne rozhranie sa nad našim územím navlní, čím sa jeho pohyb značne spomalí. Od štvrtka tak od západu treba počítať na mnohých miestach s búrkami a s dažďom.

V priebehu piatka by sa frontálne rozhranie malo nachádzať primárne nad východným Slovenskom a na západe by sa tak počasie malo zlepšovať.
Zatiaľ najideálnejšie sa črtá počasie v priebehu soboty. To by malo na oblohe prevládať prevažne polooblačné počasie s dennými teplotami medzi +24 až +31°C.
Pekné počasie však nevydrží dlho. Už v nedeľu sa očakáva príchod ďalšieho frontálneho systému s búrkami.
Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Zamračené
15 °C / -1 °C
Vojtech
Zajtra
Dážď
10 °C / 2 °C
Juraj
Štvrtok
Prehánky
12 °C / 0 °C
Marek
Piatok
Občasný dážď
17 °C / -1 °C
Jaroslava
Sobota
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Nedeľa
Polooblačno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd