Búrky sa tvoria aj na strednom Slovensku.Silné sú na JZ

Peter Minárik

Večer je na našom území búrlivý. V oblasti Neziderského jazera sa tvorili silné búrky, ktoré teraz zasahujú aj na naše územie. Nové búrky však vznikajú aj na strednom Slovensku.

V priebehu popoludnia sa začali nad Vysočinou tvoriť prvé prehánky. Ani podľa numerických modelov to nevyzeralo nijak zvláštne. Všetko sa zmenilo v priebehu večera, kedy sa v oblasti Neziderského jazera začali tvoriť silné búrky. 

Následne sa slabé búrky vytvorili aj v oblasti Žiliny a aktuálne v oblasti Banskej Štiavnice. Na radare vidieť, že sa vytvára akási línia siahajúca od Poľska až po Maďarsko.

Najintenzívnejšie búrky máme v týchto chvíľach nad severozápadným Maďarskom, presne na hraniciach so Slovenskom. V oblasti severozápadného Maďarska udrelo už 9000 bleskov. Zopár bleskov už udrelo aj na juhozápade Slovenska.

Krátko po 23:00 udrelo zopár bleskov aj v oblasti Žiliny a aktuálne sa slušná búrka tvorí západne od Banskej Štiavnice.

Vyzerá to zatiaľ tak, že najintenzívnejšie búrky zasiahnu okres Komárno a to predovšetkým pri Dunaji. Bleskové údery sa však ojedinele môžu vyskytnúť aj v ďalších oblastiach Slovenska.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
23 °C / 2 °C
Miroslav
Zajtra
Jasno
25 °C / 6 °C
Vieroslava
Nedeľa
Jasno
24 °C / 7 °C
Benjamín
Pondelok
Skoro jasno, prehánky
23 °C / 10 °C
Hugo
Utorok
Občasný dážď
15 °C / 4 °C
Zita
Streda
Prehánky
17 °C / 1 °C
Richard
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd